TLP verandert met je mee

‘Niets is zo veranderlijk als het weer’ is een bekend gezegde.

Nou, daar kan ik er nog wel eentje aan toevoegen: niets is zo veranderlijk als de arbeidsmarkt in de sector zorg en welzijn.

Bij de start van het Transvorm Loopbaan Portal (TLP) in 2014 waren veel zorg- en welzijnsmedewerkers bezig met een overstap van de ene naar de andere baan. Nú zijn veel werkgevers bezorgd: hoe behouden we onze medewerkers en zorgen we ervoor dat ze goed en gezond hun werk kunnen blijven doen? Hoe zorgen we ervoor dat zorg- en welzijnsmedewerkers het prettig vinden om binnen de sector (of dat nou VVT of gehandicaptenzorg is) te blijven werken en niet overstappen naar een andere sector? Werkgevers zien steeds meer in dat ze zuinig moeten zijn op hun medewerkers. Ieder probeert daar op zijn of haar manier aan bij te dragen.

Drukte & stilstaan

Maar waar het om gaat ben jij, de zorg- of welzijnsmedewerker! Wat doe je elke dag? Hoe sta jij in je werk? Je hebt het waarschijnlijk ongelofelijk druk met je cliënten en moet dat dan ook nog eens combineren met je gezin, huishouden, hobby’s, sociaal leven en misschien wel mantelzorg.

Wanneer heb je nou eens tijd om even stil te staan en na te denken? Wat zijn mijn talenten? Komen die wel goed tot hun recht in mijn baan? Hoe is het gesteld met de balans tussen werk en privé? Kom ik nog wel toe aan de zaken die ik écht belangrijk vind? Word ik wel gehoord en gezien? En wat kan ik zelf doen om iets te veranderen waar ik minder tevreden over ben?

Gesprek

Ik hoop oprecht dat de programma’s in het Transvorm Loopbaan Portal jou helpen hier stappen in te zetten. Dat het je kracht en energie geeft om het gesprek aan te gaan met je partner, leidinggevende of collega. Zodat je nog lang gezond en met plezier in zorg en welzijn blijft werken, want we kunnen niet zonder jou!

Liesbeth Verstegen, projectleider TLP

Door |november 20th, 2018|0 Reacties