Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Algemeen

Achter deze site zit het Transvorm Loopbaan Portal, met verschillende tests en opdrachten. De antwoorden die je geeft, worden gebruikt om je eigen e-portfolio samen te stellen. Het e-portfolio is altijd voor jou toegankelijk.

Registreren

Registreer je als je het Transvorm Loopbaan Portal voor het eerst wilt gebruiken. Je krijgt dan een gebruikersnaam en wachtwoord. Heb je een e-mailadres waarin de naam van je werkgever voorkomt? Gebruik dat dan om te registreren.

Inloggen

Gebruik de knop ‘Inloggen’ (rechts bovenaan) nadat je bent geregistreerd. Vul jouw gebruikersnaam en wachtwoord in. Daarna ontvang je op het opgegeven e-mailadres een verificatiecode om in te loggen. De tests en opdrachten staan nu voor je klaar.

Gebruik van je gegevens

Je verstrekt via het digitale dossier privacygevoelige informatie. Deze informatie wordt opgeslagen op de servers van eelloo. In het privacy statement wordt aangegeven hoe eelloo omgaat met je gegevens. In de gebruikersbepalingen staan de regels voor gebruik van je digitale dossier; wat mag wel en wat mag niet?

Heb je vragen?

 • Bekijk dan of je je antwoord kunt vinden in de onderdelen “Vragen” en “Tips” bovenaan deze pagina.
 • Je kunt ook je vraag stellen aan de HR- of loopbaanadviseur van je organisatie.
 • Technische vragen of storingen geef je via e-mail door aan support@eelloo.nl. Binnen 2 werkdagen kun je een reactie verwachten.

Wil je meer weten over werken en leren in zorg en welzijn, of wil je in gesprek met een loopbaancoach? Ga dan naar ontdekdezorgbrabant.nl voor meer informatie.

Aan de slag!

Het Loopbaan Portal bestaat uit verschillende onderdelen. Je doorloopt ze stap voor stap in je eigen volgorde en tempo. Je hoeft niet alles (in één keer) te doorlopen. Je kunt altijd even pauzeren, je antwoorden worden dan bewaard. Start bijvoorbeeld met de onderdelen die nu voor jou het meest belangrijk zijn of doorloop alleen die onderdelen. Zo werk jij aan je eigen overzicht van wie je bent, waar je momenteel staat en waar je naartoe wilt.

Van iedere test of opdracht zie je meteen het resultaat. De testresultaten zijn ook te downloaden. Als het programma meerdere resultaten heeft, kun je ook een eindpresentatie maken. Deze presentatie kun je met een link versturen, bijvoorbeeld aan je leidinggevende, HR- of loopbaanadviseur.

Klik hier om te registreren of in te loggen.

Stappen

Je doorloopt de onderdelen in eigen tempo en volgorde:

        Hoe sta ik ervoor in de wereld van werk?

 • Ontdek je inzetbaarheid (ca. 20 min): De AQP-vragenlijst geeft inzicht in wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.
 • Ontdek je wendbaarheid (ca. 15 min): Ontdek hoe jij met veranderingen omgaat en wat je kan doen om jouw wendbaarheid (je leer- en verandervermogen) te vergroten.
 • Ontdek de arbeidsmarkt (ca. 25 min): Dit programma geeft je toegang tot actuele arbeidsmarktinformatie. Je omschrijft je doelen, stelt je zoekprofiel in en vult jouw persoonlijke profiel. Zo vind je vacatures en beroepen die goed bij jou passen.

        Hoe ervaar ik mijn werk?

 • Test je werkbeleving (ca. 15 min): Hoe tevreden ben je met je werk? Hoe betrokken voel je je bij de organisatie? Deze vragenlijst geeft je inzicht hoe jij je werkt beleeft.
 • Test wat jou zin geeft (ca. 15 min): Ervaar jij betekenis in je werk en komen jouw persoonlijke waarden overeen met die van de organisatie?
 • Test je energiebalans (ca. 15 min): Besteed je voldoende tijd en energie aan de zaken die jij echt belangrijk vindt? Krijg zicht op de energiebalans in jouw leven.

        Wat werkt voor mij?

 • Test je talent (ca. 15 min): Welke eigenschappen zijn het meest kenmerkend voor jou? Deze vragenlijst geeft zicht op jouw talenten en persoonlijkheid.
 • Test je drijfveren (ca. 30 min): Met deze vragenlijst kom je erachter wat jij belangrijk vindt in je werk en wat je nodig hebt om je werk met plezier te doen.
 • Ontdek je kracht (ca. 15 min): Met dit programma ontdek je stap voor stap wat jouw unieke kracht en talenten zijn en hoe je deze optimaal kunt inzetten in je werk.

        Bewerk je profiel

 • Maak je cv (ca. 30 min): In dit onderdeel bouw je aan een mooi en eigentijds cv. Heb je al een cv? Dan kun je deze importeren. Daarmee kun jij de arbeidsmarkt op!

        Keuzewijzer

 • Start de keuzewijzer (ca. 30 min): Herken jouw loopbaanvraag en verken het beschikbare aanbod van loopbaaninstrumenten aan de hand van vragen van anderen.

        Tijd voor actie

 • Maak je actieplan en ga in gesprek (ca. 30 min): In dit onderdeel trek je conclusies en formuleer je concrete acties waarmee je aan de slag gaat.

Je kunt ervoor kiezen alle onderdelen te doorlopen (tijdsbesteding ca. 4 tot 5 uur) of één of enkele.

Vragen

Inhoud

Het e-portfolio is een persoonlijk document om met je leidinggevende, je HR-adviseur of vrienden en familie te bespreken. Het wordt samengesteld uit jouw antwoorden op vragen en opdrachten in het Transvorm Loopbaan Portal.
Het Transvorm Loopbaan Portal is bedoeld voor medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties in Brabant die zijn aangesloten bij Stichting Transvorm, een samenwerkingsverband van werkgevers in Zorg en Welzijn.
De resultaten uit het programma worden vertrouwelijk behandeld. Jij bent de enige die ze kunt inzien. Je beslist zelf of je (delen van) je profiel aan anderen laat zien.
We hebben uitgebreide maatregelen getroffen om te voorkomen dat je persoons- en testgegevens toegankelijk zijn voor onbevoegden. Jij bepaalt met wie je je e-portfolio wilt delen. Alleen personen die jou begeleiden kunnen, als jij dat met ze afgesproken hebt, jouw gegevens zien.

Duurzaam inzetbaar betekent dat je je hele werkende leven gezond en gemotiveerd blijft en van betekenis voor je werkgever bent. Om dat te bereiken, blijf je je ontwikkelen zodat je met veranderingen om kunt gaan en zo lang mogelijk kunt doorwerken.

Stel ze aan de HR- of loopbaanadviseur van je eigen organisatie.

Hoe werkt het?

Ga naar de knop ‘Inloggen’ en vul de velden onder het kopje ‘Registreer’ in. Heb je een e-mailadres waarin de naam van je werkgever voorkomt? Gebruik dat dan om te registreren. Na registratie ontvang je een e-mail met een link om je account te activeren. Activeer je account en log in. Je hoeft dus maar 1 keer in je e-mail te zijn.
Ook zonder e-mailadres kun je een account aanmaken. Daarvoor heb je een shortcode nodig die je kunt opvragen bij de afdeling HR. Op de hoofdpagina vind je de knop ‘Heb je een shortcode ontvangen?’ om een account aan te maken. Vul je shortcode in en je eigen e-mailadres. Na registratie ontvang je een e-mail met een link om je account te activeren. Activeer je account en log in. Je hoeft dus maar 1 keer in je e-mail te zijn.
Ga naar de knop ‘Inloggen Transvorm Loopbaan Portal’ en vul de velden onder het kopje ‘Login’ in. Je e-mailadres of registratiecode heb je alleen nodig om eenmalig te registreren, daarna log je in met je zelf gekozen gebruikersnaam en wachtwoord. Je kunt overal waar je maar wilt aan je e-portfolio werken.
Ja, het is mogelijk om CV gegevens in je e-portfolio te importeren uit een pdf-bestand. Je CV uit je e-portfolio kun je ook exporteren naar een pdf-bestand om verder te gebruiken.
Op het inlogscherm, waar je normaal je inloggegevens invult, vind je een knop ‘Wachtwoord vergeten’. Hier kun je je gegevens invullen en dan wordt er een e-mail naar je gestuurd met verdere stappen om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
Als je in je e-portfolio bezig bent, werkt inderdaad de Terug-button van je internetbrowser niet. Dat komt omdat het e-portfolio een eigen Terug-knop heeft.
Als je aangeeft dat je door wilt naar een volgende vraag, wordt het antwoord op de voorgaande vraag opgeslagen. Dit betekent dat er geen antwoorden verloren zullen gaan bij een computerstoring.
Technische vragen of storingsmeldingen kun je via e-mail (support@eelloo.nl) doorgegeven aan eelloo. Zij reageren zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 2 werkdagen.

Voorwaarden

Het e-portfolio is van jou. Je kunt het wel met anderen delen, maar alleen als jij dat zelf wilt.
Het is gratis om aan de slag te gaan met het Transvorm Loopbaan Portal. Het portal wordt je aangeboden door Transvorm.
Transvorm is een samenwerkingsverband van werkgevers in de sector zorg en welzijn in Noord-Brabant. Voor en met de aangesloten organisaties werkt Transvorm aan een regionale aanpak van vraagstukken op het gebied van strategisch arbeidsmarktbeleid, personeelsbeleid en opleiding. Zie www.transvorm.org voor meer informatie.

Tips

Tips

 • Neem de tijd: het gaat om je eigen loopbaan / droombaan.
 • Doe niet alles in één keer. Maak een opdracht, bekijk de uitslag, laat het bezinken en ga ermee aan de slag.
 • Twijfel niet te lang. Er is geen goed of fout antwoord. Het werken in het Transvorm Loopbaan Portal is bedoeld om je aan het denken te zetten.
 • Het gaat niet om het rapport, maar wat je doet of kunt doen met de uitslag.
 • Trek je eigen conclusies. Je mag daarbij best een beetje eigenwijs zijn en de resultaten toetsen bij jezelf en mensen die je goed kennen.
 • Presenteer jezelf. Houd de uitslag niet teveel voor jezelf. Laat mensen in je omgeving je helpen.
 • Praat met anderen over je werk, loopbaan en droombaan.