Hoe werkt het?

Home/Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 • Algemeen
 • Mobiliteit
 • Inzetbaarheid
 • Vragen
 • Tips
Achter deze site zit het Transvorm Loopbaan Portal, met tests en vragen. Nadat je hebt geregistreerd, kun je inloggen. De tests staan dan voor je klaar. De antwoorden die je geeft, worden gebruikt om je eigen e-portfolio samen te stellen.

Als je alle vragen hebt ingevuld, kun je de uitslag bekijken op de website of downloaden.

Registreren

Registreer je als je het Loopbaan Portal wilt gebruiken. Je krijgt dan een gebruikersnaam en wachtwoord. Heb je een e-mailadres waarin de naam van je werkgever voorkomt? Gebruik dat dan om te registreren.

Inloggen

Rechtsboven in deze website  kun je op de knop “Inloggen” klikken om met je gebruikersnaam en wachtwoord bij het Transvorm Loopbaan Portal in te loggen.

Gebruik van je gegevens

Je verstrekt via het digitale dossier privacygevoelige informatie. Deze informatie wordt opgeslagen op de servers van eelloo. In het privacy statement wordt aangegeven hoe eelloo omgaat met je gegevens. In de gebruikersbepalingen staan de regels voor gebruik van je digitale dossier; wat mag wel en wat mag niet.

Heb je vragen?

 • Bekijk dan of je je antwoord kunt vinden in de onderdelen “Vragen” en “Tips” bovenaan deze pagina.
 • Je kunt ook je vraag stellen aan de HR- of loopbaanadviseur van je organisatie.

Stappen Mobiliteit

Volg het programma en vul de tests en vragenlijsten in. Het bestaat uit vijf stappen. Je kunt starten met het onderdeel dat voor jou het meest belangrijk is. Zo maak je stap voor stap een overzicht van wat je kunt, wat je wilt en waar je van droomt.

Stap 1: Maak jij werk van jezelf? Maak de inzetbaarheidsscan en je weet waar je in je loopbaan en op de arbeidsmarkt staat. Maar ook wat je kunt doen om je plek op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Stap 2: Jouw droombaan Wat vind je écht belangrijk? In je vrije tijd, thuis of in je werk? Als je dat weet, weet je welke keuzes je moet maken. Je regelmatig afvragen of je baan wel je droombaan is, houdt je scherp. Laat je door je dromen en talenten leiden.

Stap 3: Jouw talenten Het is belangrijk om een goed beeld te hebben van je persoonlijke gereedschap: je talenten. Wat voor persoon ben jij? Waar ben je goed in? Hoe gebruik je jouw talenten in je werk? Voor welk soort werk kunnen ze jou het beste vragen?

Stap 4: Jouw arbeidsmarkt Je hebt nu een goed beeld van je droombaan en je talenten. Met de Beroepenverkenner kom je er achter welke beroepen passen bij jouw dromen en talenten. Je kunt zelfs kijken of er voor deze beroepen vacatures open staan.

Stap 5: Jouw e-portfolio Als je de opdrachten gedaan hebt, is je persoonlijke profiel/actieplan/portfolio compleet. Het is een persoonlijk document om met je leidinggevende, je HR-adviseur of vrienden en familie te bespreken.

Hier vind je een voorbeeld van een onderdeel uit het e-portfolio

Stappen Inzetbaarheid

Doorloop de tests. Ze geven je inzicht in jouw inzetbaarheid. Die wordt bepaald door je vaardigheden, talenten, ervaring en kennis.

Stap 1: Krijg zicht op jouw inzetbaarheid en wat werk eigenlijk voor jou betekent. Je ontdekt ook hoe tevreden je bent met je huidige werk en of je verdeling van energie tussen je verschillende aandachtsgebieden in balans is. Het zijn belangrijke factoren om duurzaam inzetbaar te blijven.

Stap 2: Doe de APQ-test. Deze test gaat dieper in op jouw situatie en jezelf. De uitkomst geeft niet alleen zicht op je huidige inzetbaarheid, maar zet je ook aan tot nadenken. Wat kun je doen om je kansen op de arbeidsmarkt en je slagkracht te vergroten?

Stap 3: Hoe zit het met jouw werkgeluk en je werkbeleving? Je ontdekt hoe verschillende factoren een rol spelen bij jouw werkgeluk; je werktevredenheid, je bevlogenheid en je band met collega’s.

Stap 4: Nu komen alle onderdelen uit de het programma samen. Je stelt jouw persoonlijke actieplan samen waarmee je concreet aan de slag kunt om jouw inzetbaarheid te vergroten. Je actieplan maakt deel uit van je e-portfolio.

Hier vind je een voorbeeld van een APQ rapportage

Inhoud

Het e-portfolio is een persoonlijk document om met je leidinggevende, je HR-adviseur of vrienden en familie te bespreken. Het wordt samengesteld uit jouw antwoorden op vragen en opdrachten in het Transvorm Loopbaan Portal.
Het Transvorm Loopbaan Portal is bedoeld voor medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties in Brabant die zijn aangesloten bij Stichting Transvorm, een samenwerkingsverband van werkgevers in Zorg en Welzijn.
De resultaten uit het programma worden vertrouwelijk behandeld. Jij bent de enige die ze kunt inzien. Je beslist zelf of je (delen van) je profiel aan anderen laat zien.
We hebben uitgebreide maatregelen getroffen om te voorkomen dat je persoons- en testgegevens toegankelijk zijn voor onbevoegden. Jij bepaalt met wie je je e-portfolio wilt delen. Alleen personen die jou begeleiden kunnen, als jij dat met ze afgesproken hebt, jouw gegevens zien.

Duurzaam inzetbaar betekent dat je je hele werkende leven gezond en gemotiveerd blijft en van betekenis voor je werkgever bent. Om dat te bereiken, blijf je je ontwikkelen zodat je met veranderingen om kunt gaan en zo lang mogelijk kunt doorwerken.

Stel ze aan de HR- of loopbaanadviseur van je eigen organisatie.

Hoe werkt het?

Ga naar de knop ‘Inloggen’ en vul de velden onder het kopje ‘Registreer’ in. Heb je een e-mailadres waarin de naam van je werkgever voorkomt? Gebruik dat dan om te registreren. Na registratie ontvang je een e-mail met een link om je account te activeren. Activeer je account en log in. Je hoeft dus maar 1 keer in je e-mail te zijn.
Ook zonder e-mailadres kun je een account aanmaken. Daarvoor heb je een shortcode nodig die je kunt opvragen bij de afdeling HR. Op de hoofdpagina vind je de knop ‘Heb je een shortcode ontvangen?’ om een account aan te maken. Vul je shortcode in en je eigen e-mailadres. Na registratie ontvang je een e-mail met een link om je account te activeren. Activeer je account en log in. Je hoeft dus maar 1 keer in je e-mail te zijn.
Ga naar de knop ‘Inloggen Transvorm Loopbaan Portal’ en vul de velden onder het kopje ‘Login’ in. Je e-mailadres of registratiecode heb je alleen nodig om eenmalig te registreren, daarna log je in met je zelf gekozen gebruikersnaam en wachtwoord. Je kunt overal waar je maar wilt aan je e-portfolio werken.
Ja, het is mogelijk om CV gegevens in je e-portfolio te importeren uit een pdf-bestand. Je CV uit je e-portfolio kun je ook exporteren naar een pdf-bestand om verder te gebruiken.
Op het inlogscherm, waar je normaal je inloggegevens invult, vind je een knop ‘Wachtwoord vergeten’. Hier kun je je gegevens invullen en dan wordt er een e-mail naar je gestuurd met verdere stappen om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
Als je in je e-portfolio bezig bent, werkt inderdaad de Terug-button van je internetbrowser niet. Dat komt omdat het e-portfolio een eigen Terug-knop heeft.
Als je aangeeft dat je door wilt naar een volgende vraag, wordt het antwoord op de voorgaande vraag opgeslagen. Dit betekent dat er geen antwoorden verloren zullen gaan bij een computerstoring.
Technische vragen of storingsmeldingen kun je via e-mail (support@eelloo.nl) doorgegeven aan eelloo. Zij reageren zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 2 werkdagen.

Voorwaarden

Het e-portfolio is van jou. Je kunt het wel met anderen delen, maar alleen als jij dat zelf wilt.
Het is gratis om aan de slag te gaan met het Transvorm Loopbaan Portal. Het portal wordt je aangeboden door Transvorm.
Transvorm is een samenwerkingsverband van werkgevers in de sector zorg en welzijn in Noord-Brabant. Voor en met de aangesloten organisaties werkt Transvorm aan een regionale aanpak van vraagstukken op het gebied van strategisch arbeidsmarktbeleid, personeelsbeleid en opleiding. Zie www.transvorm.org voor meer informatie.

Tips

 • Neem de tijd: het gaat om je eigen loopbaan/ droombaan.
 • Doe niet alles in één keer. Maak een opdracht, bekijk de uitslag, laat het bezinken en ga er mee aan de slag.
 • Twijfel niet te lang. Er is geen goed of fout antwoord. Het werken in het Transvorm Loopbaan Portal is bedoeld om je aan het denken te zetten.
 • Het gaat niet om het rapport, maar wat je doet of kunt doen met de uitslag.
 • Trek je eigen conclusies. Je mag daarbij best een beetje eigenwijs en de resultaten toetsen bij jezelf en mensen die je goed kennen.
 • Presenteer jezelf. Houd de uitslag niet teveel voor jezelf. Laat mensen in je omgeving je helpen.
 • Praat met anderen over je werk, loopbaan en droombaan.
MENU