Voor werkgevers


Het Transvorm Loopbaan Portal is een loopbaanomgeving voor medewerkers van Brabantse zorg- en welzijnsorganisaties.

Het stimuleert medewerkers de regie te nemen over hun loopbaan, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van talent. Dat bevordert doorstroom en behoud binnen uw organisatie. Hierdoor zijn medewerkers voorbereid op de toekomst en kunnen zij het werk vitaal en met plezier blijven doen.

Het Transvorm Loopbaan Portal is toegankelijk voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Kennisdomein 2: Loopbaan. Het is geschikt voor medewerkers van elk niveau.

Transvorm Loopbaan Portal is voor medewerkers die:

• actief met hun loopbaan bezig willen zijn;
• willen weten wat nodig is om het werk met plezier te blijven doen;
• te maken hebben met een veranderende werkomgeving;
• willen weten waar ze energie van krijgen;
• willen weten waar ze staan, bijvoorbeeld ter voorbereiding op een jaargesprek.

Snel een eigen actieplan

Een medewerker doorloopt de onderdelen in het Loopbaan Portal waar en wanneer hij of zij wil, in eigen tempo. De werknemer bouwt zo aan een eigen e-portfolio. Dit helpt bij het maken van loopbaankeuzes en het voeren van gesprekken hierover.

Het programma bestaat uit de onderdelen:

  • Wat werkt voor mij?
  • Hoe ervaar ik mijn werk?
  • Hoe sta ik ervoor in de wereld van werk?

Bekijk het aanbod voor medewerkers en teams

Bekijk een onderdeel uit het e-portfolio

eAssesment

De werkgever kan optioneel een eAssessment op maat afnemen. Het wetenschappelijk onderbouwde assessment kijkt naar werk- en denkniveau, leervermogen, talenten, drijfveren en competenties. De werkgever maakt een rapportage op maat, waarmee kan worden beoordeeld of de talenten van de werknemer of kandidaat aansluiten bij de organisatie. Lees hier meer over deelname en kosten.

Motiveer je medewerkers

Download de toolkit met communicatiemiddelen en zet de flyer, poster en berichten voor de socials in. Motiveer je medewerkers om gebruik te maken van Transvorm Loopbaan Portal.

Ervaringen van organisaties

Annette van Spengen-Smith, HR-adviseur bij Stichting Land van Horne:
Ik zie het Transvorm Loopbaan Portal als een Apk-keuring. Zit alles nog op de rit, valt je werk je mee of tegen? Op welke manier wil jij je graag (blijven) ontwikkelen? Wij stellen de verschillende onderdelen stap voor stap voor de medewerker open. Dat maakt het overzichtelijk en behapbaar. Met name de combinatie van het doorlopen van de tests en opdrachten en het voeren van een goed gesprek blijkt effectief. De medewerker werkt aan een persoonlijk actieplan. Een collega maakte naar aanleiding van TLP de switch van verzorgende naar HR binnen onze organisatie.”

Voormalig coach en verzuimbegeleider bij TWB:
“Ik gebruik het Transvorm Loopbaan Portal al vanaf het begin. Met name de APQ-test levert praktische inzichten op, waardoor je samen met de medewerker gerichte stappen kunt zetten richting proactief loopbaangedrag. Het geeft een positieve draai aan een traject; je ontvangt als kandidaat een prachtig persoonlijk rapport dat aanzet tot actie. Een cadeautje!”

Meer informatie

Naast de basisprogramma’s in het Transvorm Loopbaan Portal kunnen werkgevers (tegen meerkosten) ook gebruik maken van enkele verdiepende programma’s.

Meer lezen over de verdiepende programma’s, het eAssessment en bijbehorende training en de kosten.