Wat is het

Home/Wat is het

Wat is het?


De komende jaren zal er binnen Zorg en Welzijn en je directe werkomgeving veel veranderen. Maak werk van jezelf! Dat betekent dat je de regisseur bent van je eigen loopbaan. Dat je werk doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Voor nu, maar ook voor later.

Maak werk van jezelf

Het Loopbaan Portal is een hulpmiddel om te werken aan je inzetbaarheid. Dat wil zeggen dat je goed voorbereid bent op veranderingen in het werk in de zorg. Daardoor ben je ook geschikt voor nieuwe taken, beroepen en manieren van werken. Door over de toekomst van je werk na te denken, ben je voorbereid op veranderingen die er misschien aan komen.

Handig

De tests helpen je jouw talenten en doelen goed te beschrijven. Je krijgt antwoord op vragen als:

– Wat is mijn droombaan?
– Wat zijn mijn talenten?
– Past mijn baan bij mijn dromen en talenten?
– Wat zijn kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt?

Resultaat

Door tests te doen en vragen te beantwoorden krijg je een goed beeld van:

– wat je kunt
– wat je wilt
– hoe je verder komt in je werk.

Lange en korte versie

Met het invullen van het uitgebreide programma “Maak werk van jezelf” ben je gemiddeld zo’n 5 uur bezig. Doe je de korte versie “Snel op weg naar ander werk”, dan ben je ongeveer 2 uur kwijt. Je kunt als je wilt altijd pauzeren tijdens het invullen, je antwoorden worden dan voor je bewaard. De antwoorden komen in een e-portfolio. Dat is een digitale map waarin je op een rijtje krijgt waar je goed in bent en welk werk (anders dan je eigen baan) bij jou past. Zo ga je goed voorbereid een gesprek (bijv. met je leidinggevende) én de toekomst in.

Hier vind je een voorbeeld van een onderdeel uit het e-portfolio

MENU